Administratie locala, Educatie

PRIMA CREȘĂ CONSTRUITĂ DE LA ZERO ÎN ULTIMII 46 DE ANI

Această importantă realizare a avut loc în Sectorul 6 al Capitalei. Unde administrația publică locală a Sectorului 6, condusă de primarul liberal Ciprian Ciucu, a oferit o adevărată bijuterie, tinerilor părinți din acest sector al Capitalei.

Știm cu toții cât de mare este preocuparea tinerilor părinți de a-și duce copiii la o creșă sau o grădiniță de stat cât mai aproape de casă. Cu atât mai mult într-o clădire nouă, modernă, bine dotată, cu personal tânăr și pasionat care își fac cu mare dragoste meseria de educatori, de modelatori de suflete. Iată, visul lor s-a împlinit. O creșă extrem de modernă, cu tot ceea ce trebuie unei asemenea instituții și-a deschis porțile în aceste zile pentru 135 de copii mici din Sectorul 6..

”Această creşă este nou nouţă. Astăzi tocmai şi-a deschis porţile. Este o creşă în care funcţionează mai multe grupe care totalizează 135 de copii. Creşa este dotată cu tot ce trebuie să aibă o creșă, de la un loc de joacă mare până la mobilier dedicat, bucătărie, spălătorie, uscătorie”, a precizat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 la deschiderea acestei unități școlare.

Este lăudabil și de urmat modul cum a fost realizată această investiție. Creșa din Sectorul 6 valorează 18 milioane de lei, dar jumătate din sumă a fost acoperită cu fonduri europene, iar cealaltă jumătate a venit din bugetul local. Programul este de la ora 8 la ora 18, iar mâncarea este pregătită chiar în bucătăria grădiniţei.

Bucătăreasa centrului a dat informații la deschidere despre ce mănâncă copiii într-o la creșă. ”La micul dejun au pastă de caşcaval cu unt şi ou, la 10 au struguri şi cu ceai, la prânz au supă de legume, piure de cartofi cu ficăţei de pui şi salată de varză”. Excelent zicem noi. Și, bineînțeles: ”Poftă bună!”

În plus, creșa oferă un mare avantaj. Numărul copiilor alocaţi pe fiecare grupă este unul mai mic faţă de restul unităţilor de învăţământ antrepreşcolar. Astfel, educatorii se pot axa mai atent pe educaţia juniorilor.

”Este prima creşă care, respectând ordinul Ministerului Educaţiei şi-a stabilit un barem, o limită de nouă copii la grupă, ceea ce ajută atât pe părinţi cât şi pe cadrele didactice. După legea educaţiei, noi putem ajunge la 12 copii la grupă. Vorbesc de învăţământ antepreşcolar. Din experienţa mea, trei copii în minus este o plus valoare”, a spus doamna Daniela Bădescu, inspector școlar.

Deși s-a deschis de numai câteva zile, cele 135 de locuri au fost deja ocupate.

În acest moment, la nivelul Sectorului 6 există peste 1200 de locuri în 6 creşe. Numărul acestora ar putea creşte anul viitor când alte trei creșe noi nouţe vor fi date în folosinţă. Promisiunea domnului primar Ciprian Ciucu făcută în 2020 se împlinește altfel. Care se dovedește a fi, acesta fiind numai unul din numeroasele exemple oferite, OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT.

Instagram