Aniversatii zilei, Cultura, Scenic

ANIVERSAȚII ZILEI: ACTORUL ȘI REGIZORUL CRISTIAN ȘOFRON – MANAGERUL TEATRULUI ”STELA POPESCU” DIN BUCUREȘTI

Nici nu-mi vine să cred.

Copilul, apoi adolescentul, mai târziu tânărul actor Cristian Șofron, care ne-a bucurat cu participările în câteva filme românești memorabile a ajuns astăzi la o vârstă frumoasă.

Pe 9 mai a împlinit 66 de ani. Incredibil.

Mai ieri ne bucura cu rolurile sale remarcabile din filme pe care sunt sigur că le-ați văzut: ”Toate pânzele sus” (în rolul lui Mihu), mai multe filme regizate de Mircea Mureșan, ”Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”, ”Insula Comorilor”, ”Pentru patrie”, ”Mircea”, ”Punctul zero”, ”Triunghiul morții”, ”Deținut – Supraviețuitorul”, ”Pănculete – ultimul corupt al României”, toate filme antologice realizate de Sergiu Nicolaescu, ”Pădureanca”, regizat de Nicolae Mărgineanu și multe, multe alte filme, inclusiv coproducții internaționale.

La fel de prolific și în roluri interpretate în teatru, în peste 30 de roluri jucate în piese la Teatrul Nottara, al cărui maneger a fost foarte mult timp, dar și alte spectacole jucate la teatre din București și din țară, Cristian Șofron, actor și regizor a adunat o mulțime de premii importante căștigate în ani. O confirmare a imensului său talent dar și a valorii acumulate în timpul studenției în calitate de student al I.A.T.C. București, Secția Actorie la clasa profesorului Octavian Cotescu.

În prezent este managerul Teatrului ”Stela Popescu” din București.

”La mulți ani, maestre!” Să fiți sănătos și să rămâneți același mare actor al teatrului și filmului românesc!

Instagram