Editorial

LUCESCU, SUMUDICA SAU … ALTCINEVA

Fentele lui Dom”Sucu….

Rapidul, în anul centenarului, nu trece prin momente prea grozave. Ca s-o spunem drept a cam fost ciuca bătăilor. Și acasă, acolo unde Rapidul era aproape imbatabil. Și în deplasare și în Cupa României. Obiectiv perfect realizabil de a fi cucerit în 2024.
Toate eșecurile s-au pus în cârca antrenorului italian Cristiano Bergodi. Și a fost dat afară ca o măsea stricată. Acum, la câteva etape după debarcarea italianului, se încearcă o nouă mazilire. Ați ghicit, patronului clubului i s-a pus pata pe Daniel Niculae. Președintele clubului de fotbal și care este deplin identificat cu istoria recenta a Rapidului dar și cu revenirea echipei din Liga a IV-a în Liga I și ajungerea în top, evoluție marcată de câteva victorii istorice cu FCSB, cu Dinamo și cu alți granzi ai fotbalului românesc.
Pentru orice observator obiectiv, Rapidul este condus cu fermitate de acționarul majoritar Dan Șucu. El dă bani în principal la greu, el comandă muzica. Ceilalți pun în pahare. ”Meseni veseli”.
Nu știu sigur dacă după plecarea intempestivă a lui Adrian Mutu, în vara anului 2023, decizia aducerii lui Cristiano Bergodi la cârma echipei, a fost cea mai bună. Dar a fost a lui Dan Șucu. În mod sigur numirea lui Marius Șumudică, un antrenor cu rezultate interne și externe confirmate, rapidist pur-sânge, ar fi dat un alt elan echipei de lângă Podul Grant. Și ar fi dus echipa dacă nu la titlu, cel puțin în poziția de a reprezenta România în Cupele Europene.
Acum, același Domn Dan Șucu a lansat ideea cu aducerea lui Mircea Lucescu la Rapid. Aceleași brașoave pentru a nu fi numit Marius Șumudică. În ciuda fentelor inspirate ale lui Nea Mircea, omul ăsta, mare antrenor și om de fotbal, nu vrea să mai antreneze în România. Nici la Rapid, nici la Dinamo, nici la echipa națională. Are mintea limpede, e mare antrenor, are ochi la jucători de valoare și nu vrea să coboare standardul sub Beșiktaș Istanbul. De altfel, ”curtea” acerbă care i-o face Dan Șucu îl ajută enorm în negocierea unui contract mai bun la turci.
Un lucru este clar. Marius Șumudică nu este dorit de Dan Șucu la Rapid. De ce? Fiindcă are curajul de a spune lucrurilor pe nume. Dacă Angelescu, Niculae, Bergodi au tăcut și au înghițit, chiar galeria Rapidului a acceptat fără crâcnire impunerile lui Domn Șucu, Șumi, care va aprecia la justa valoare o asemenea investire, va face tot ce ține de el ca Rapidul să devină o forță. Forța pe care și-o doresc toți rapidiștii. Dar pentru a-si face o echipa competitiva, Sumi are nevoie de oameni, de echipa, de libertatea si timpul necesar de a-si cristaliza o strategie. In niciun caz nu va canta la tambal dupa cum ii cere Sucu.
Sa fie clar. Eu nu propun taierea ghearelor lui Sucu. Si nici inchiderea gurii lui. Propun acomodarea lui ca ca patron si armonizarea cu interesele tuturor rapidistilor cu succesul echipei, fiindca nici Rapidul nu este depozit de mobila si nici rapidistii nu sunt manipulanti de obiecte de mobilier. Modelul patron-antrenor nu tine la Rapid.
Cred ca la ora cand scriu aceste randuri, Domnul Sucu se gande;te la ALTCINEVA. La Boloni, la … dar in niciun caz la u rapidist adevarat. Hai Rapidul hai Rapidul ole, ole, ole!

Instagram