Fotbal, Sport

FCSB revine ACASĂ. Pe stadionul Steaua

FCSB, revine pe stadionul, evident altul, modernizat, de pe care a plecat în cucerirea celui mai important trofeu de club european: Cupa Campionilor Europeni.

FCSB revine unde îi este locul. Pe Stadionul Steaua din Bulevardul Ghencea. Pentru meciul din etapa a II-a cu FC Dinamo București. De ce nu pentru TOTDEAUNA. Fiindcă acolo îi este locul.

După multe frământări, procese, dispute între suporterii celor două echipe purtând, practic, același nume, și amenințări macabre din partea suporterilor echipei departamentale – CSA Steaua -, echipa fanion a fotbalului românesc, FCSB, revine pe stadionul de pe care a plecat în cucerirea celui mai important trofeu de club european: Cupa Campionilor Europeni.

Este, după părerea mea numai primul pas pentru refacerea celei mai mari echipe de fotbal pe care a avut-o fotbalul de club românesc. STEAUA BUCUREȘTI. Cea care a câștigat Cupa Campionilor Europeni și amai jucat o finală de cupă europeană. Fiindcă, cred eu, cele două echipe de acum trebuie să fuzioneze și să funcționeze ca Fotbal Club STEAUA BUCUREȘTI, purtătoare a palmeresului și numelui marii echipe campioane a României.

Sunt sigur că un asemenea demers ar atrage numeroșii fani care s-au îndepărtat de echipa noastră legendară, un prilej și pentru Gigi Becali de a se retrage și a vinde echipa unor investitori români care să aducă culorile roș-albastre la măreția de odinioară.

Noul FC STEAUA BUCUREȘTI trebuie să nu mai aibă nicio legătură cu colonelul jurist de tristă amintire, Florin Talpan, a cărui perseverență ar fi putut distruge branduri și mai mari decât Steaua București, cu generalii din conducerea Clubului Sportiv al Armatei dar și cu ”țiitorul” lui Gigi Becali, pe numele lui MM Stoica.

Fotbalul românesc are mulți oameni frumoși și credincioși care au pus multe lucruri pe altarul fotbalului românesc ca să nu poată renaște o echipă de prestigiu a fotbalului românesc.

Primul pas – revenirea pe Ghencea – este un pas mare și bun. Trebuie să vină și alții.

Mi-e drag să văd că fotbalul românesc ar putea recâștiga forța și puterea de odinioară, cu o echipă STEAUA foarte puternică, cu un RAPID dornic să câștige titlul în anul centenarului, cu un DINAMO în revenire pe prima scenă fotbalistică, cu o singură mare echipă a Băniei – UNIVERSITATEA CRAIOVA – de care să tremure toate marile echipe, cu un FARUL strălucitor precum mentorul lui, Gică Hagi, cu echipe de mare tradiție care au fost stele cândva pe scena fotbalului românesc: PETROLUL, UNIVERSITATEA CLUJ, UTA, OȚELUL, POLI IAȘI. Cu un campionat românesc cu 18 echipe susținute frenetic de public, de sponsori, și de autoritățile locale, punând mare accent pe identificarea, creșterea și promovarea de jucători tineri români, de ce nu cu un nou CORVINUL HUNEDOARA și un nou LUCEAFĂRUL, echipa reprezentativă a României poate călca pe urmele Generației de Aur.

Totul depinde de noi și de cei care conduc destinele fotbalului din România. Tu ce crezi? Este posibil așa ceva?

Instagram