Sport, Tenis

SIMONA HALEP REVINE ÎN TEREN

Marea noastră campioană de tenis – Simona Halep – revine pe teren. După o pauză foarte lungă determinată de sancțiunile internaționale cauzate de o acuzație de dopaj, dovedită nefondată, și după o perioadă de pregătire și neparticipare la turnee, autoimpusă de dorința de ajunge aproape de potențialul sportiv maxim, Simona Halep revine în circuit.

Simona Halep (32 de ani, 1149 WTA) se pregătește să revină pe zgură. Va participa la turneul WTA 125 Trophee Clarins (13-19 mai), care va avea loc la Paris. Ea a acceptat invitația din partea organizatorilor, fiind anunțată pe site-ul oficial.

Simona Halep va juca din nou pe suprafața ei preferată, zgura. Nu a mai jucat pe suprafața de zgură roșie din 2022, când a participat la Turneul de Mare Șlem de la Roland Garros.

Acum, Simona Halep revine pe zgură și va participa în premieră la Trophee Clarins, turneu de categorie WTA 125, care se joacă la Paris între 13 și 19 mai. Ea a decis să accepte wild card-ul din partea organizatorilor astfel că va juca al doilea meci de după finalizarea procesului în care a fost acuzată, nefondat după cum s-a dovedit, de dopaj.

La competiția din Paris vor fi la start 32 de jucătoare. Iar valoarea totală a premiilor este de 115.000 de euro.

Printre jucătoarele care vor lua startul se numără alte două românce, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, Leylah Fernandez, Sloane Stephens sau Yanin Wickmayer. Și, evident, prin acceptul wild-cardului, acum, pe listă apare și numele Simonei Halep. Un nou început, după tentativa de la Miami.

Simona și-a propus să facă din turneul de la Paris o pregătire pentru Rolland Garros.

Fiindcă, principala țintă a Simonei Halep pentru revenirea pe teren este Turneul de la Roland Garros (20 mai – 9 iunie), turneul ei preferat. Sportiva din Constanța speră ca organizatorii să-i dea o invitație, dar are emoții în acest sens.

Vă reamintim că Simona Halep are un nou antrenor. Spaniolul Carlos Martinez.

„Francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau franțuzoaicelor wild-card. Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei”, spunea Halep recent.

Site-ul tennisuptodate a analizat situația în care se află trei foste campioane de Grand Slam: Simona Halep, Caroline Wozniacki și Emma Răducanu. Și explică de ce sportiva din Constanța riscă să nu primească un wild card.

„Simona și Caroline au primit wild card-uri pentru mai multe turnee, dar situația e neclară în ceea ce privește Roland Garros-ul, după cum o arată istoricul. Dintre cele două, Simona are șanse mai mari să primească o invitație, fiind campioană în 2018. Dar marea întrebare din jurul ei e legată de suspendarea pentru dopaj. Când Sharapova a revenit în sport, organizatorii de la Roland Garros au refuzat să-i dea un wild card, cazul fiind faimos.

În ciuda faptului că a protestat și a spus că nu s-a dopat, Halep, teoretic, a fost suspendată pentru consumul de Roxadustat. Deci ar putea fi refuzată de Federația Franceză de Tenis. Greutatea va fi pe umerii lui Amelie Mauresmo, ea va fi cea care decide în săptămânile viitoare.

Spre deosebire de alte turnee, Roland Garros preferă să dea wild card-uri jucătoarelor franceze. În ceea ce le privește pe Emma Răducanu și Caroline Wozniacki, sunt șanse mici să primească invitații și ar putea fi nevoite să joace în calificări. Totul depinde de numărul de wild card-uri de care jucătoarele franceze vor avea nevoie. Vor urma săptămâni interesante pentru cele două jucătoare, care la turneul de la Miami au avut un schimb de replici”, notează tennisuptodate.com.

Instagram