Editorial

România are soarta Titanicului?!?!?!

Mult anunțata schimbare în bine nu se va produce. Fiindcă actualul guvern nu are alte soluții pentru echilibrarea bugetului țării decât creșterea taxelor și impozitelor.

Ne scufundăm…
Mult anunțata schimbare în bine nu se va produce. Fiindcă actualul guvern nu are alte soluții pentru echilibrarea bugetului țării decât creșterea taxelor și impozitelor. Unul dintre aceste impozite care va fi crescut este TVA-ul care, conform propunerii actualului Ministru de Finanțe, liberalul Marcel Boloș, va avea creșteri importante care, rețineți, nu vor aduce bani în plus la buget, dimpotrivă, vor omorî consumul și, implicit, producția. Conform propunerii Domnului ministru Marcel Boloș se vor produce următoarele creșteri de TVA:

  • la PRODUSELE ALIMENTARE: de la 9% la 19%;
  • la PRODUSELE ALIMENTARE BIO: de la 5% la 19%;
  • la servicii de ALIMENTAȚIE PUBLICĂ în RESTAURANTE: de la 9% la 19%;
  • la SERVICII HOTELIERE: de la 5% la 19%;
  • la SERVICII DE CATERING: de la 9% la 19%;
  • la CĂRȚI: de la 5% la 19%.
    Nu cred că vreun român, oprit pe stradă și întrebat despre justețea acestor măsuri, ar fi de acord cu ele. Cu atât mai mult mediul de afaceri.
    Practic, prin măsurile preconizate SCUMPIM MÂNCAREA (toate produsele în afara celor 14 produse stabilite de Guvernul României ca produse alimentare esențiale) și SERVICIILE TURISTICE (omorâm un domeniu economic cu mare potențial pentru România).
    Repet, măsura propusă de Ministrul de Finanțe ne va scufunda total. România va depăși cota de deficit bugetar de 4,4%, stabilită prin Legea bugetului de stat, declanșându-se procedura de deficit excesiv. Situație care va genera stoparea alocării fondurilor europene către România și nu numai a banilor din PNRR dar și a fondurilor de coeziune. Practic, România va rămâne fără bani de investiții. Va fi condamnată la stagnare.
    Asta ne dorim?

Instagram