Editorial, Social

NU M-AS PENSIONA DUPA NOUA LEGE A PENSIILOR (I)

Va spun drept. Intregul popor a fost mintit la modul ordinar cu aceasta noua lege a pensiilor. Ca de la 1 septembrie 2024 va curge lapte si miere pentru pensionari. Nici vorba. O pacaleala electorala, ca atatea altele, prin care actuala putere incearca inca o data sa-i pacaleasca pe romani. Pe amaratii de pensionari, cei mai seriosi si mai fideli dintre alegatori.

Eu, daca as putea maine sa ma pensionez sau dupa 1 septembrie incolo, nu as ezita. M-as pensiona acum. Dup actuala lege. Nu dupa mult trambitata noua lege care este un fiasco total si, se va vedea acest lucru, la o condamnare pe termen lung la munca.

Culmea este ca, desi multi analisti sau cunoscatori ai domeniului pensiilor, i-au avertizat pe romani ca ceea ce fac actualii guvernanti este o „tragere pe sfoara'”, multi romani nu se grabesc sa iasa la pensie. Au in fata lor milioane de exemple, romani pensionari care si-au facut datoria fata de societate la vremea cand erau activi si acum, la pensie fiind, impusca leul. De abia se tarasc de la o luna la alta, unii chiar de la o zi la alta, sub presiunea inflatiei, sa traiasca de la o pensie la alta. Isi dramuiesc fiecare leu, isi dramuiesc portia de mancare, au redus din lista de medicamente indicate de medicul de familie, au dat caldura mai mica in calorifere si au luat o haina in plus pe ei. Chit ca frigul din case este o problema grea pentru sanatatea lor.

Revin la tema de baza a acestui articol. Cand este bine sa te pensionezi. Acum sau dupa 1 septembrie 2024? Eu o spun raspicat. Acum. Pana la intrarea in vigoare a noii legi. Si va voi aduce argumente convingatoare in episoadele urmatoare ale acestui serial.

Instagram