Administratie, Administratie generala

NE IMPRUMUTAM, NE IMPRUMUTAM… PANA CAND?

Guvernul Romaniei are, deocamdata, solutia de a plati salariile bugetarilor, pensiile din sistemul public de pensii, plus alte cheltuieli (sanatate, educatie). Se imprumuta la greu. Si in conditii inacceptabile. La dobanzi uriase si cu termene scurte de timp. Normal, toti camatarii lumii profita de prostii de conducatori romani. Toti vecinii nostri, bulgarii, ungurii se imprumuta si ei dar cu moderatie. Noi cu fibrilatie.

Datele statistice oficiale confirma ca datoria publica externa a Romaniei a ajuns sub carmuirea catastrofala a actualei majoritati PSD-PNL la 52% din PIB. Vreo 852 miliarde de lei. Bani de dat. De noi si de cei care vor urma dupa noi.

Bani pe care daca nu ii vom restitui vom ceda parti de suveranitate. Ne vom vinde pe nimic resursele. Aurul, sarea, apa, ca in rest am vandut totul: gazele, petrolul, energia electrica. Pe care ne-o vand inapoi strainii pe preturi devastatoare.

Guvernul Ciolacu se imprumuta ca sa-si plateasca clientela de partid. Oamenii din administratie, firmele care fac afaceri grase cu statul, politicienii de doi lei pripasiti prin Parlament si Guvernul care voteaza la comanda. La comanda cui? La comanda puterilor internationale care conduc lumea. Inclusiv pe noi.

Oare de ce o fi in aceste zile Domnul Klaus Iohannis la Washington sa se se intalneasca cu Joe Biden? Ca pana ieri nu a stiut nimeni de vizita Domnului Presedinte.

Instagram