Social

Ce mai mâncăm? Carne sintetică făcută în laborator

Prezentată ca un mare succes al cercetării științifice și al muncii în laborator carnea sintetică ne va fi impusă prin deciziile mai marilor lumii. O fii bine? O fii rău?

CARNEA SINTETICĂ PRODUSĂ ÎN LABORATOR… Acesta a fost subiectul promovat intens în ultimele zile în media. Prezentat ca un mare succes al cercetării științifice și al muncii în laborator. Că este mai bună decât carnea originală, că nici nu-ți dai seama de diferență raportându-te la produsul original, că bineînțeles, este produsă în condiții ecologice.

Ce nu se spune… Că este o mare afacere pentru cei care o vor produce, că poate rezista fără să se deterioreze și un milion de ani în depozite fără frig, că nu se știu consecințele pe termen lung ale consumului acestei cărni în privința sănătății oamenilor, că ar putea provoca mutații importante în comportamentul oamenilor. Și încă un milion de alte asemenea … subtilități și mărunțișuri.

Eu sunt un clasic. Un conservator. Urmăresc cu mare atenție pledoariile specialiștilor în nutriție care recomandă consumul de alimente naturale, proaspete, sănătoase și urmăresc să orienteze copiii de la consumul de fast-food la un consum de alimente sănătoase. Nu mă interesează și nici nu vreau să apelez la produsele de laborator. Nu am luat o mare teapă cu vaccinul anticovid fără a ști consecințele negative în timp ale utilizării acestuia? Așa zic eu. Voi?!?!?!

Instagram