Aniversatii zilei

Sylvester Stallone

Sylvester Gardenzio Stallone nascut pe 6 iulie 1946 in New York City, este actor ,regizor si scenarist. A devenit cunoscut datorita filmelor Rocky si Rambo. In anul 2015 a primit Globul de aur pentru cel mai bun actor in rolul secundar in filmul Creed.

Părinții săi au avut o căsnicie dificilă, separându-se de mai multe ori și în final divorțând pe când Sylvester avea 11 ani. Aceste evenimente au avut un mare impact în comportamentul lui Sylvester, acesta fiind suspendat și exmatriculat din mai multe școli pentru absențe și bătăi cu alți elevi.

Stallone a urmat cursurile de drama de la universitatea din Miami si a inceput sa scrie primele scenarii. S-a lasat de faculate pentru a deveni  actor in New York City, dar a obtinut doar roluri minore precum :”Bnanas” si “Prizonierul de pe Strada 9”, fiind respins la auditile pentru “Nasul”( The Godfather). Intre roluri, avea diferite slujbe slab platite, precum ajutor de buctar, vanzator de peste.

Unul dintre cele mai populare personaje ale lui Stallone a fost Rocky Balboa, acesta a prins viata la sfarsitul lunii martie 1975, dupa ce a vizionat meciul de box dintre Muhammad Ali și un adversar necunoscut, Chuck Wepner, care a reușit să reziste loviturilor lui Ali, pierzând prin decizia arbitrilor, dar reușind să-l trimită la podea pe campion și să câștige admirația publicului.

Inspirat de acest meci, Stallone s-a apucat de scris scenariul, pe care l-a vandut cu conditia de a juca in rolul principal. Rocky a avut mai multe aparitii (Rocky II (1978), Rocky III (1982), Rocky IV (1985), Rocky V (1990) și Rocky Balboa (2006)

Al doilea personaj care l-a mentinut in topul celor mai bine platiti actori a fost John Rambo, in anul 1985. Rambo avand la randul sau mai multe aparitii.

„Pentru fiecare tip, există o oportunitate de a fi mult mai bun decât credea că ar putea fi. Nu putem fi cu toții vedeta echipei, dar putem fi o vedetă în viața noastră. Acolo îți stabilești obiectivul.”- Sylvester Stallone

Instagram