Economie

Omul care ne dă cu o mână și ne ia cu zece

Vin vremuri grele pentru români

Domnul ministru liberal care ne dă cu o mână și ne ia cu zece….

Am sperat la schimbarea ministrului finanțelor publice. Și chiar s-a produs. Considerând că persoana noului ministrului liberal al finanțelor, domnul Marcel-Ioan Boloș, va produce o schimbare majoră în viața românilor. Se vede treaba însă, că orice om care ajunge acolo se transformă în călăul românilor.

O măsură mult comentată și prezentată ca o mare ușurare în viața românilor – scăderea prețurilor de vânzare la un grup de produse alimentare de bază (e drept puține și, zic eu, irelevante, pentru imensa majoritate a românilor, va fi dublată de o creștere foarte consistentă la prețurile absolut tuturor celorlalte alimente.

Acum, absolut toate produsele alimentare sunt taxate cu un TVA redus de 9%. Ce s-au gândit domnii Boloș și Ciolacu.? Să reducă TVA-ul la 0% la vreo 8-10 produse alimentare de bază (ulei, zahăr, făină, ouă, carne de pui, lapte, brânză, pâine, mere , cartofi și ceapă) și să crească TVA-ul de la 9% la 19% la toate celelalte produse alimentare (câteva mii de produse). Bună afacere pentru stat, proastă socoteală pentru cetățean.

Nu știu dacă vom resimți vreo ieftinire la produsele alimentare de bază dar ȘTIU SIGUR că această măsură va genera o creștere explozivă a prețurilor la toate celelalte produse alimentare. Cu consecințe dramatice asupra nivelului de trai al populației.

Eu, oricum, nu mă aștept la lucruri bune de la actualii guvernanți.

Instagram