Administratie generala

Bugetul țării este cheltuit pe prostii

Bugetul țării are nevoie de bani pentru problemele stringente: pensii, ajutoare sociale, subvenții pentru prețurile la energie, învățământ, sănătate, agricultură. Și totuși pe ce se cheltuie banii țării?!?!

BUGETUL ȚĂRII ESTE CHELTUIT PE PROSTII.

Bugetul țării are nevoie de bani pentru problemele stringente: pensii, ajutoare sociale, subvenții pentru prețurile la energie. Nu mai pot fi tolerate sumele imense primite de partidele parlamentare de la bugetul de stat. Dacă sunt cu adevărat partide puternice să își susțină activitatea din cotizații și donații ale membrilor de partid.

Domnule Ciolacu, dacă tot declari că vrei bunăstarea oamenilor treci la fapte. Aprobă printr-o ordonanță de urgență până la sfârșitul lunii iunie 2023, eliminarea subvențiilor primite de la bugetul de stat de către partidele politice pentru susținerea activității lor politice. Bugetul țării ar face o mare economie cu care s-ar putea rezolva multe lucruri pentru pensionari, șomeri, familiile aflate în dificultate.

Numai în anul 2022, sumele alocate de la buget pentru susținerea partidelor politice parlamentare (care nu primesc la fel de mulți bani, banii se alocă după rezultatele la alegeri) a fost de mai mult de un sfert de miliard de lei (mai exact 256.640.664,28 lei, conform datelor din raportul Autorității Electorale Permanente).

Dacă pentru indexarea pensiilor cu rata inflației nu s-au găsit de cele mai multe ori banii necesari și puterea de cumpărare a cetățenilor României s-a micșorat continuu, din 2008 și până acum suma primită de partidele politice s-a mărit de numai puțin de 17 ori. Ca urmare a demersurilor politice făcute de reprezentanții PSD și PNL care, de altfel, primesc și cei mai mulți bani de la buget. Așa că, Domnule prim-ministru Ciolacu, aveți iată o sursă certă și importantă de a suplimenta sumele de bani cu care să îmbunătățiți viața oamenilor. Și mai sunt și altele. Nu mă voi da înapoi să vă sugerez în fiecare zi o sursă cu care să suplimentați veniturile celor care au nevoie de un sprijin de la Guvern. Mai lepădați-vă de clientela politică, pe care o hrăniți regește. Că vorba lui Tudor Vladimirescu, ”Poporul este norodul, nu tagma jefuitorilor!”

Instagram