Externe

Atac cu rachete ruseşti asupra oraşului Kramatorsk

Rachetele ruseşti au făcut din nou victime civile în Ucraina. Cel puţin patru oameni au murit şi peste 40 au fost răniţi într-un bombardament asupra oraşului Kramatorsk din Donbas. Printre victime se află şi copii.

Vladimir Putin recunoaste ca rebeliunea grupului Wagner putea creea un razboi civil. Insa armata rusilor a prevenit acest lucru.

Doua rachete special modificate de rusi pentru a lovi tinte terestre, au lovit orasul Kramatorsk, capitala provizorie a regiunii Donetk. Unul dintre proiectile ar fi lovit un restaurant popular jurnalistilor straini. Patru oameni au murit, printer care si un copil de 15 ani. Printre raniti se afla un bebelus ce nu ar fi implinit nici un an.

Autoritatile locale declara faptul ca printer victim erau cetateni straini. In momentul atacului , in restaurant se aflau cativa ziaristi si scriitori din Columbia. Acestia au scapat ca prin minune, dar traducatoarea ce ii insotea este in stare grava.

O alta racheta a lovit un cartier residential. Cel putin cinci personae au murit si alte victime se pot afla sub daramaturi.

Volodimir Zelenski: “Fiecare asemenea manifestare a terorii dovedeşte, iar şi iar, atât nouă cât şi întregii lumi, că Rusia merită un singur lucru pentru tot ce a făcut: înfrângerea şi tribunalul, o judecată corectă şi legală a tuturor ucigaşilor şi teroriştilor ruşi.”

Propaganda rusa sustine faptul ca una dintre rachete scapate de sub control ar fi de origine occidentala si ar fi fost lansata de ucraineni.

Lupte continua si pe fronturile din Donbas si Zaporojie.

Instagram