Externe

UE vrea sa importe gaze din Argentina

Uniunea Europeana ia in considerare posibilitatea importarii gazelor din Argentina, care este net importator de gaze si vrea sa se extinda cu productia interna.

Luni ar putea fi semnat un proiect intre cele doua parti, indicand faptul ca orice acord in domeniul gazelor nu trebuie sa afecteze propriile necesitati de consum ale Argentinei, si nici obiectivele climatice.

Participanţii fac eforturi pentru a coopera în vederea asigurării unui flux stabil de gaze naturale lichefiate (GNL) din Argentina către Uniunea Europeană”, se arată în documentul consultat de Reuters, care ar putea fi modificat înainte de a fi publicat. 

 Comisia Europeană nu a dorit să comenteze.  Ţările din Europa vor să caute noi surse pentru aprovizionarea cu gaze, după reducerea fluxurilor din Rusia, în contextul invaziei Ucrainei. 

Argentina, care este pe locul doi în lume la rezervele neconvenţionale de gaze, extinde producţia la formaţiunea de şisturi Vaca Muerta, din Patagonia. 
Argentina se confruntă cu un deficit de energie, fiind nevoită să importe combustibili în lunile când are cel mai ridicat consum. Anul trecut a înregistrat un deficit comercial în domeniul energiei de 5 miliarde de dolari.

Instagram