Economie

Rusia va exporta mai putin petrol

In urma anuntului dat de Arabia Saudita, conform caruia si in luna august aceasta va reduce productia de petrol, Rusia decide sa exporte mai putin titei. Exporturile se vor reduce cu 500 000 de barili pe zi (bpd). Anuntul a fost facut luni de vicepremierul Alexander Novak.

„În cadrul eforturilor necesare pentru a ne asigura că piaţa petrolului rămâne echilibrată, Rusia va reduce în mod voluntar aprovizionarea cu petrol în august cu 500.000 bpd, reducând exporturile sale către pieţele globale cu această cantitate”, a informat Novak într-un comunicat.

Pretul barilului de petrol s-a scumpit dupa ce Arabia Saudita a extins si in august reducerea productiei cu 1 milion bpd. Astfel apar temeri privind efectele incetinirii economiei mondiale si a noilor majorari ale dobanzilor de catre Fed. (Rezerva Federala a SUA).

Bursa ICE Futures din Londra anunta ca barilul de petrol Bent sin Marea Nordului a urcat cu 0.89 dolari, atingand valoarea de 79,30 dolari.

In urma scumpirii, Rusia a anuntat ca isi va reduce productia, cu 500 000bpd, adica la 9.5 milioane bpd, din martie pana la sfarsitul anului.

Instagram