Cultura

Topul celor mai bine vandute opere de arta

Record doborat de “Doamna cu evantai”

In data de 28 iunie a avut loc o licitatie la casa Sotheby’s din Londra,unde a fost doborat un nou record de vanzari pentru o opera de arta din Europa.

La licitatie au participat ofertanti telefonici si cei prezenti in sala organizatorului de la biroul din New Bond Street, acestia concurand pentru cea mai buna oferta.

Capodopera lui Gustav Klint , tablou ce poarta numele “Lady with a Fan” (Dame mit Facher), ultimul sau portret, a fost licitat si vandut pentru suma de 86 milioane de euro. Casa de licitatii sustine ca acesta a fost achizitionat de un ofertant aflat in sala.

Opera de arta reprezinta capodopera maxim create de Klimt. Acesta a inceput pictura in anul 1917 si inca se afla pe sevalet , cand artistul a murit pe neasteotate, in februarie 1918, la varsta de 55 ani, la apogeul creatiei sale. Identitatea femeii reprezentate ramane necunoscuta.

Importanta acestui portret reiese din noul record stability. Costul maxim licitat in Europa fusese atins de opera de arta “Walking Man I” pictat de catre Alberto Giacometti, vandut la Sotheby’s in 2010 pentru suma de 65 milioane de lire.

Recordul Mondial, stability de Leonardo da Vinci

Recordul Mondial a fost stabilit in noiembrie 2017 , de catre casa de licitatii Christie’s , la New York, unde “Salvador Mundi”,atribuit lui Leonardo da Vinci , a fost vandut pentru suma de 400 milioane de dolari.

 

Instagram