Fără categorie

Sucurile s-ar putea scumpi daca Guvernul va introduce taxa pe zahar

Coalitia discuta zilele acestea de cresteri de taxe, inclusiv introducerea uneia pe bauturile racoritoare. Ascoiatia Nationala pentru Bauturi Racoritoare (ANBR) precizeaza ca in urma surataxarii pe zahar, impactul direct al unei accize va creste pretul sucurilor cu 20%-50% pentru bauturile peste 2.5l.

“Posibila suprataxare a băuturilor răcoritoare cu zahăr în contextul noilor ajustări fiscale analizate de Guvern se va resimți direct în buzunarul consumatorului”, menționează sursa citată.

“Această măsură profund discriminatorie a determinat deja o scădere a pieței de aproximativ 6% și o nouă taxă adresată doar producătorilor de băuturi răcoritoare pune o presiune greu de gestionat de către orice companie”-afirma Alice Nichita, presedinte ANBR.

“Estimăm o scădere a volumelor de vânzări care va conduce la o diminuare cu 52 milioane euro a TVA-ului achitat la bugetul de stat, la care se adaugă scăderea pe lanțul de valoare a taxelor și impozitelor plătite, pornind de la furnizorii de materii prime (ingrediente, ambalaje), partenerii comerciali, până la industria Horeca” spune ANBR

Instagram