Timp liber

Tara europeana unde se ia amenda pe plaja pentru muzica data tare

Autoritatea Maritima Nationala (AMN) din Portugalia a dat o lege conform careia este interzis turistilor sa vina la plaja cu boxe portabile. Acestea pot produce zgomot si pot cauza disconfort deranjandu-i pe localnici si pe turisti.

Nu este specificat volumul care deranjeaza, insa cei deranjati pot reclama la sectia de politie arondata plajei respective.

Amenzile pentru cei care deranjeaza sunt cuprinse intre  200 si 4.000 euro pentru persoane fizice, si intre 2.000 si 36.000 de euro pentru persoane juridice. De asemenea politistii pot confisca accesoriile zgomotoase.

Printre alte activitati interzise pe plajele din Portugalia, se numara practicarea unor sporturi inafara locurilor special amenajate, camparea inafara spatiilor rezervate si aprinderea focului pe plaja.

Tot mai multe destinatii turistice iau masuri pentru educarea turistilor necivilizati. Vara trecute, de exemplu, orasul spaniol Barcelona a interzis tigarile pe plaje, pentru a-I proteja pe cei nefumatori de efectele fumatului pasiv.

Primaria orasului Dubrovnik a interzis folosirea valizelor pe roti in interiorul orasului, pentru a reduce zgomotul pe care acestea il produc cand sunt trase.

Iar in Austria, in orasul pitoresc Hallstatt primaria a montat un panou intr-un loc unde turistii obisnuiesc sa faca selfie-uri, deranjand localnicii.

Instagram