Bursa zvonurilor

Noile autovehicule care verifica automat plata parcarilor isi fac azi aparitia

In vederea respectarii legi de a plati locul de parcare, institutiile publice au achizitionat doua autovehicule, ce vor strabate de astazi (06.07.2023) Bucurestiul in vederea verificarii si amendarea celor care nu achita.

Cele două mașini sunt dotate cu camere, care sunt conectate la un soft, unde apare dacă șoferii au plătit sau nu parcarea. Dacă numărul de înmatriculare nu apare în baza de date, se dă pe loc o sancțiune de 200 lei.

Fiecare masina de acest fel, va putea verifica 2000 de masini pe zi.

Cat costa parcarea si cum platim

O ora de parcare in Bucuresti, în parcările Primăriei Capitalei, costă 5 lei, tariful fiind aplicat de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Riveranii au la dispoziție un abonament de 50 de lei lună sau 500 lei/an, iar cei care nu locuiesc în zonă pot accesa abonamente de o zi cu 30 de lei sau lunare cu 500 lei.

Taxa de parcare și abonamentele pot fi plătite prin următoarele modalități:

  • Numerar către personalul autorizat, doar în parcajele unde aceștia sunt prezenți;
  • Cu cardul bancar prin intermediul aplicațiilor pentru telefonul mobil Parking București, AmParcat.ro sau qport.app
  • Prin SMS la numărul 7458. Începând cu 01.03.2023 a fost simplificată plata prin SMS a serviciului public de parcare. Astfel formatul mesajului text SMS ce se trimite la numărul scurt 7458 este compus din numărul de ore dorit și numarul de înmatriculare, fară spații, linii desparțitoare sau orice alt caracter.

Instagram