Externe

Japonia vrea relansarea centralelor nucleare

Tara Soarelui Rasare va reporni centralele nucleare inactive si va dezvolta reactoare de generatie urmatoare, pe masura ce preturile combustibililor fosili vor fi in plina crestere.

Anuntul a fost facut de premierul Fumio Kishida. Acesta a cerut oficialilor sa vina cu masuri concrete pana la sfarsitul anului. Acesta a cerut si maximizarea reactoarelor existente ce au obtinut autorizatii de repornire dupa catastrofa de la Fukushima.

„Invazia rusă în Ucraina a transformat considerabil peisajul energetic. Mondial.Japonia trebuie să ţină cont de potenţiale scenarii de criză în viitor”.-a transmis premierul Kishida

In urma unui tsunami ce a fost declansat de un cutremur masiv,si care a provocat dezastrul de la centrala electrica Fukushima Daiichi, in 2011, Japonia a incetinit utilizarea energiei nucleare.

De atunci oamenii au ramas sceptici cu privire la energia nucleara, Intreg parcul japonez a fost oprit dupa catastrofa de la centrala Fukushima.

Dupa 11 ani, 10 din cele 33 de reactoare ale Japoniei functioneaza, iar tara este puternic dependenta de combustibilii fosili importati. In ultimii ani, tara a importat cantitati mari de gaze naturale si carbuni pentru a satisface nevoile energetice.

Guvernul japonez doreste ca pana in anul 2030, productia de electricitate sa atinga neutralitatea carbonului in proportie de 20%-22%.

Instagram