Sport, Tenis

Elina Svitolina invinge in premiera pe Victoria Azarenka

Jucatoarea ucraineana Elina Svitolina a castigat duminica meciul cu jucatoarea din belarus Victoria Azarenka. Este o premiera cand aceasta castiga in fata lui Azarenka. Astfel, ucraineanca s-a calificat in sferturile turneului de la Wimbledon, unde se va intalni cu Iga Swiatek.

Elina Svitolina (28 de ani, 76 WTA) s-a impus in doua seturi in fata Victoriei Azarenka 33 de ani, 20 WTA). Ucraineanca a luptat 2 ore si 46 minute , revenind de la 0-1 la seturi si 0-2 la ghemuri in setul secund, si s-a impus, pentru prima oara in cariera in fata jucatoarei din Belarus, in 3 seturi cu scorul 2-6, 6-4,7-6(8).

Elina si-a respectat promisiunea facuta inaintea meciului, cand a precizat ca acesta este meciul carierei ei: „Cred că după momentul când am devenit mamă, acesta este al doilea cel mai frumos moment al vieţii mele. Când am văzut că sunt condusă cu set şi cu 2-0 la ghemuri, dar voi m-aţi încurajat si-mi venea să plâng.

Mi-aţi dat foarte multă putere, am jucat punct cu punct şi mă gândeam că acasă sunt foarte mulţi care se uită şi mă încurajează. Ştiu cât de mult înseamnă pentru ei fiecare moment de bucurie pe care o pot primi. Sunt vremuri grele pentru Ucraina, eu sunt aici şi nu pot să mă plâng. E incredibil!

În ianuarie când am reluat antrenamentele şi mă pregăteam să joc din nou nu mă gândeam că voi reuşi să fac sferturi şi la Roland-Garros şi la Wimbledon”, a declarat Elina Svitolina după victoria cu Azarenka.

Instagram