Alte sporturi, Sport

David Popovici principalul favorit la Campionatele Mondiale din Japonia

David Popovici (18 ani) reprezinta Romania in perioada 23-30 iulie la probele de natatie de la Campionatele Mondiale de la Fukuola (Japonia).

Inaintea debutului Campionatelor Mondiale, sportivul roman este vazut drept principalul favorit la castigarea probei de 100 de metri si 200 metri liber. Acesta a botinut rezultate foarte bune la Campionatul National de Natatie de la Otopeni.

De asemenea, acesta este catalogat drept “mandria unei tari” dupa succesele inregistrate anii trecuti.

”Popovici este cea mai populară personalitate din România, un simbol al succesului şi mândria unei ţări în transformare. Este de aşteptat ca acesta să câştige medalii de aur la 100 şi 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, şi chiar şi la Olimpiada de la Paris din 2024”, au scris jurnaliștii spanioli. 

Pe de alta parte, David Popovici, care si-a stabilit obiectivele pe urmatorii 5 ani, sustine ca nu performantele si medaliile sunt importante, ci mesajul pe care il are de transmis oamenilor ce il urmaresc.

”Fiecare cursă este o oportunitate unică de a demonstra la ce ai lucrat. Lumea nu se va schimba nici dacă voi cuceri 300 de medalii olimpice. Ce va face cu adevărat diferenţa va fi modul în care voi alege să-mi împărtăşesc munca, cum voi face oamenii să se simtă, şi ce mesaj voi transmite.Asta va rămâne – să-mi folosesc imaginea şi vocea pentru cauze bune. Înotul este doar job-ul meu, iar victoriile sau înfrângerile sunt parte din el. Vreau să fiu mai mult decât atât. Poate sună pretenţios, dar această viaţă nou a venit într-un mod abrupt către mine. Oamenii mă recunosc pe stradă. Ei bine, înotul e grozav, dar ceea ce este mai important e să faci bine. Doar fă ceva”, a declarat David Popovici

Instagram