Economie

Companiile angajeaza pe timp liber

Tot mai multe companii care vor sa atraga angajati si sa-I pastreze pe cei buni ofera beneficii. Printre acestea se gasesc mai multe zile de concediu platit, ore flexibile de munca sau saptamana de lucur de 4 zile.

Cum cesterea salariului nu a fost deloc semnificativa in comparatie cu inflatia, timpul liber a devenit un criteriu important de alegere pentru angajator. Printre domeniile de activitate se numara IT si comert, unde este mare nevoie de forta de munca.

“Timp liber! Pe care îl petrec cu băieţelul, mergem în concediu, în parc, la restaurant. Banii îi facem!” sustine o angajata.

Pe langa beneficii extrasalariale, angajatorul ofera mai mult timp liber, pentru a atrage noi angajati si a pastra angajatii buni.

Aida Chivu, specialist resurse umane: „Angajații și angajatorii sunt destul de conștienți că nu au cum să țină pasul cu inflația, și-atunci s-au dus foarte mult în zona de beneficii extrasalariale – dacă înainte discutam de 21 de zile de concediu, astăzi sunt foarte multe companii care pleacă din start de la 22-23 de zile de concediu, indiferent de anii de vechime.”

Estera Anghelescu, directorul de recrutare al unui lanț de hipermarketuri: „Avem atât pentru colegii noștri din magazine, cât și pentru colegii din depozit și sediul central, nenumărate opțiuni de a-și stabili timpul de lucru, pot lucra atât full-time cât și part-time, pot lucra doar în weekend. Zilele de concediu pleacă de la 22 și cresc până la 27 în funcție de apartenența la companie.”

În unele companii din domeniul IT, de pildă, deja concediul de odihnă plătit este de 25 de zile lucrătoare, acordat chiar și celor aflați la început de carieră. Asta, în condițiile în care minimul cerut de lege este de 20 de zile, după care numărul lor crește în funcție de vechime.

Instagram