Sport, Tenis

Carlos Alcaraz castiga finala Wimbledon

Jucatorul spaniol s-a impus in finala Wimbledon in fata sarbului Novak Djokovic, dupa 4 ore si 42 de minute de joc, cu scor -1-6,7-6(6),6-1,3-6,6-4, reusind astfel prima sa victorie de Grand Slam pe iarba si conservarea pozitiei de lider ATP.

Novak Djokovic despre Alcaraz: ”Tot meritul îi revine lui Carlos, a fost incredibil în momentele importante, pentru cineva de vârsta lui, să-şi stăpânească nervii atât de bine, să joace pe cartea atacului şi să termine meciul aşa cum a făcut-o el. Credeam că am revenit bine în ultimul game al partidei, dar a reuşit lovituri uimitoare.

Nu este nicio îndoială că a meritat victoria. El a dovedit că este fără nicio îndoială cel mai bun jucător din lume. Este capabil să joace un tenis fantastic pe suprafeţe diferite şi merită să fie unde este”, a spus acesta, care rămâne cu 7 succese la Wimbledon.

Intrebat daca in urma meciului a aparut o noua rivalitate intre cei doi, acesta a declarat: „Sper! Vom vedea. Am jucat doar trei meciuri unul împotriva altuia. Trei meciuri foarte strânse. Două dintre acestea în ultimele tururi de Grand Slam (Djokovic a câştigat în semifinale la Roland Garros – n.r.). Sper să jucăm din nou la US Open. Nu sunt surprins de nivelul său pe zgură. Jocul său se potriveşte şi a fost dezvoltat pe zgură şi terenuri dure mai lente.

În schimb, m-a surprins pe iarbă. El a surprins pe toată lumea prin maniera în care s-a adaptat pe iarbă în acest an, după ce în anii trecuţi nu avea prea multe victorii pe această suprafaţă. Mingile sale tăiate, retururile grozave, jocul său la fileu au fost impresionante. Nu mă aşteptam să joace atât de bine pe iarbă”.

Instagram