Externe

SpaceX va furniza Mongoliei internet prin Starlink

Compania lui Elon Musk va opera ca furnizor de servicii de internet, prin intermediul satelitilor de orbita pe orbita joasa, servicii catre Mongolia. Aceasta a acordat doua licente catre SpaceX.

Guvernul a transmis ca milioane de locuitori vor putea accesa servicii de internet de mare viteza prin intermediul Starlink. Aceasta din urma a construit o retea cu o expansiune rapida, care cuprinde peste 3500 de sateliti pe orbita joasa a Terrei, si ofera conectivitate la internet in regiuni izolate.

„O reţea de cabluri de fibră optică oferă deja acces extins la internet de mare viteză pe teritoriul Mongoliei, dar această tehnologie va oferi acces mai mare zonelor greu accesibile”, a spus ministrul pentru dezvoltare digitală şi comunicaţii, Uchral Nyam-Osor.
Păstori, fermieri, afaceri şi mineri care trăiesc şi muncesc pe teritoriul vast al ţării noastre vor putea accesa şi utiliza informaţii din lumea întreagă pentru a-şi îmbunătăţi viaţa”, a mai precizat acesta.
Luna trecuta, prim-ministrul Erdene a avut o intalnire virtuala cu Elon Musk, unde au discutat si despre o posibila colaborare de investitii in sectorul automobilelor electrice.

Cooperarea formala dintre guvernul Mongoliei si SpaceX a fost initiata in februarie 2023 la Barcelona in timpul Mobile World Congress.

Instagram