Tenis

Roger Federer se retrage din tenis

Tenismenul Roger Federer (41 ani) a declarant ca se va retrage din tenis, dupa Cupa Laver.

Legenda elvetiana a avut parte de cativa ani dificili, dup ace a trecut printr-o operatie tripla la genunchi, in perioada de pauza. Acesta nu a mai putut participa la Wimbledon in 2021.

Acesta a anuntat retragerea intr-o declarative emotionanta:-“ Pentru familia mea din tenis și nu numai, dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, concurenții mei și mai ales fanii care dau viață acestui sport. Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți. După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă deplină. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul acestuia pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat peste 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este momentul să pun capăt carierei mele competiționale.” -a declarat acesta.

In urma declaratiei, lumea tenisului a venit cu multe omagii.

“Ne va lipsi atât de mult să te vedem pe terenurile noastre, dar tot ce putem spune deocamdată este că îți mulțumim, pentru amintirile și bucuria pe care le-ai oferit atâtor oameni.”- au declarant fanii

Instagram