Externe

Armata chineza da semne ca invadeaza Taiwanul

Un numar mare de vase de razboi ale marinei chineze au fost observate timp de mai mult de 24 de ore in zona apelor Taiwanului. Specialistii spun ca este un nou semn al comunistilor chinezi de intimidare impotriva guvernului democratic din Taipei.

Activitatea a durat mai mult de 24 de ore si a venit in urma unor exercitii de saptamana trecuta, cand zeci de avioane au traversat linia mediana a Stramtorii Taiwan si au patruns in zone cheie a spatiului aerian taiwanez.

Pe parcursul a 72 de ore, 73 de avioane ale Chinei au trecut linia mediana, punct de demarcatie pe care guvernul din Beijing nu-l recunoaste. Acesta a fost respectat insa pana acum in mare parte. Tot in aceasta perioada a fost remarcata prezenta a 16 avioane chinezesti in jurul Taiwanului, de vineri pana sambata.

Carl Schuster, analist din Hawaii, fost director de operatiuni la centrul de informatii al Comandamentului din Pacific al armatei americane declara :” Este un efort militar tot mai intens.

Aceste operațiuni militare indică faptul că eforturile Chinei sunt pe două direcții – găsirea unor posibile rute de atac și realizarea de „antrenamente și repetiții pentru momentul în care ar urma să aibă loc un astfel de atac.

Vom vedea și mai multe activități și exerciții de acest tip, iar cele de la anul vor fi și mai complexe și mai mari în ce privește numărul de unități implicate și activitatea lor.”

Instagram