Alte sporturi, Sport

Penalizari la Marele Premiu de Formula 1 al Austriei

Penalizari pe banda rulanta la Marele Premiu al Austriei. In urma unui protest acceptat de comisarii din echipa Aston Martin, Carlos Sainz (Ferrari) a fost retrogradat de pe locul 4 pe locul 6 in clasamentul final al Marelui Premiu al Austriei, ce a avut loc duminica pe circuitul de la Spielberg.

In urma penalizarilor efectuate de comisarii de cursa,pentru depasirea limitelor pistei, podiumul a ramas neafectat , cu Max Verstappen (Red Bull) pe primul loc, urmat de Charles Leclerc (Ferrari) si Sergio Perez(Red Bull).

In clasamentul final, Lando Norris(McLaren) a iesit pe locul 4 iar Fernando Alonso (Aston Martin) pe 5. Carlos Sainz a cazut pe locul 6, dupa o penalizare de 10 secunde.

Campionul mondial septuplu , Lewis Hamilton, initial pe locul 7 , a fost de asemenea penalizat cu 10 secunde, a cazut pe locul 8, dupa colegul sau George Russell.

Canadianul Lance Stroll (Aston Martin), a urcat de pe locul 9 , pe 10, facand schimb cu Pierre Gasly (Alpine).

Aston Martin avea un decalaj de 6 puncte in urma Mercedes, acesta reducandu-se la 3 puncte dupa protestul acestora.

“S-a stabilit că unele dintre aceste încălcări, depăşirea limitelor pistei, a justificat o penalizare care nu a fost aplicată anterior atunci când a fost publicat clasamentul provizoriu”, se arată într-un comunicat al comisarilor de cursă

Instagram