Cultura

Guvernul reporneste schema de ajutor de stat pentru industria cinematografica

Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta de Urgenta privind infiintarea Oficiului de Film si Investitii Culturale. Acesta a stabilit masuri institutionale referitoare la schema ajutorului de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice.

Schema instituita prin H.G, nr 421/2018din administrarea Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, reprezinta un instrument prin care Guvernul Romaniei incearca sa atraga investitii in domeniul productiei cinematografice romanesti si se refera la infiintarea Oficiului de Film Si Investitii Culturale.

Aceasta institutie este subordonata Ministerului Culturii.

“Era absolut necesar să venim în sprijinul industriei cinematografice şi să ne onorăm promisiunea de a reporni motoarele unui sector cultural esenţial pentru România. Cred că este un pas vital cel pe care l-am făcut astăzi, în contextul în care mai multe ţări din regiune au scheme funcţionale şi atractive pentru producători. Schema de ajutor de stat s-a aflat, în mod nedrept, într-un blocaj administrativ încă din februarie 2021, iar repornirea şi prelungirea acesteia vor pune din nou ţara noastră pe harta destinaţiilor internaţionale de producţie, oferind şansa profesioniştilor români să se întoarcă acasă”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Prin aceasta initiativa se estimeaza atragerea unor investitii in domeniul productiei de film si arta cinematografica romaneasca.

Instagram