Home >> SANATATE >> NUCILE – UN ALIMENT CARE CONSUMAT PERMANENT POATE REDUCE RISCUL APARITIEI UNEI BOLI INGROZITOARE

NUCILE – UN ALIMENT CARE CONSUMAT PERMANENT POATE REDUCE RISCUL APARITIEI UNEI BOLI INGROZITOARE

Cancerul la san este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la femei, iar factorii de risc sunt numerosi, printre acestia aflandu-se varsta inaintata (riscul este mai ridicat dupa 50 de ani) si istoricul familial.

Insa probabilitatea de a face cancer mamar poate fi redusa prin adoptarea mai multor masuri. Intai, sunt foarte importante mentinerea unei greutati corporale normale si efectuarea de exercitii fizice in mod regulat, iar apoi este esentiala grija pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Potrivit Cheryl L. Rock, profesor de medicina preventiva si de familie in cadrul Universitatii din California, o femeie isi poate reduce riscul de cancer cu circa doua treimi daca are o alimentatie buna si isi tine greutatea sub control, relateaza Huffington Post.

„Chiar si o femeie care poarta genele BRCA 1 si BRCA 2 – doua mutatii genetice ce reprezinta factori de risc – isi poate reduce acest risc”, a adaugat aceasta.

Iar unele alimente sunt foarte indicate in aceasta privinta.

Datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3, a unor antioxidanţi, polifenoli şi fitosteroli, o alimentaţie bogată în nuci previne apariţia cancerului la sân.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:

Continuarea navigarii pe acest website reprezinta acceptarea cookie-urilor. Afla mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close