Home >> Articole >> HAIDETI LA CEA MAI MARE SI MAI GUSTOASA ZACUSCA DIN BUCURESTI

HAIDETI LA CEA MAI MARE SI MAI GUSTOASA ZACUSCA DIN BUCURESTI

Începând de vineri, în București, are loc un adevărat spectacol culinar 100% românesc. În Parcul Național vă veți putea bucura de adevărate delicii.

„Gospodine iscusite pregătesc CEA MAI MARE ZACUSCA in PARCUL NAŢIONAL!!

Începând de vineri 29 septembrie, gospodine din Oltenia, patria legumelor, vor găti neîncetat cea mai mare şi mai bună zacuscă la ceaun!! Vor fi folosite pentru aceasta reţetă: 300 kg de vinete, 200 kg de gogoşari, 200 kg de ceapă, 100 litri de ulei, 100 kg sos de roşii, sare, piper, foi de dafin şi alte mirodenii secrete.

Gospodinele care nu reuşesc să prepare acasă zacusca, sunt aşteptate în Parcul Naţional de unde îşi pot umple cămara cu zacuscă făcută după reţeta bunicii. În afară de zacuscă, avem şi alte show-uri gastronomice inedite, specifice sezonului recoltei.

CEAUNUL VA FI REGELE ACESTUI WEEK-END!!

Vom face: varză a la Cluj, gulaş, sarmale, fasole cu cârnaţi, tocăniţe dulci şi piperate, pastramă la ceaun, bulz ciobănesc şi multe alte surprize şi delicii culinare. Bineînţeles că nu vor putea lipsi delicatesele toamnei – pastrama şi mustul proaspăt stors! Nu vor lipsi nici plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor şi pe vatră, dulciuri de diferite feluri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muschiuleţi.

Iar, pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu poate lipsi pastrama care va sfârâi pe grătare, cârnaţii de Pleşcoi, micii, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belsug cu must şi vin, şi de ce nu şi bere, toate pe muzică autentică românească.

Meşterii populari vin şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual” – au transmis organizatorii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:

Continuarea navigarii pe acest website reprezinta acceptarea cookie-urilor. Afla mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close