Home >> Articole >> GATIM DE VARA: SUPA RECE DE LEGUME

GATIM DE VARA: SUPA RECE DE LEGUME

Supa rece de legume, sau gazpacho, reprezintă o variantă ideală de mâncare pe timp de vară. Pe de o parte, se serveşte rece şi ne ajută să ne răcorim, iar pe de altă parte, legumele pe care le folosim la prepararea ei sunt de sezon pot fi procurate proaspete.

Pentru prepararea acestei supe avem nevoie de: un kilogram de roşii, doi castraveţi mari, ardei gras, ardei iute, o ceapă mică, usturoi, sare, piper şi ulei.

“Roşiile se decojesc şi se dau prin blender, împreună cu ardeiul gras şi cel iute. Apoi, punem compoziţia într-un tifon, sau sită foarte fină pentru a se scurge doar zeama. Castraveţii se curăţă, se sărează şi se lasă 10 minute să lase apa. Apoi se dau în blender şi se lasă tot în tifon pentru a lăsa doar zeama. Cele două sucuri rezultate din roşii şi castraveţi se potrivesc de sare şi piper. Separat se dau pe o răzătoare fină ceapa şi căţeii de usturoi. Acestea se adaugă în supă şi se pune totul la frigider timp de o umătate de oră”.

Prepararea supei nu necesită fierbere, aşa cum suntem noi obişnuiţi. De asemenea, complexitatea acestei reţete este redusă, iar timpul de preparare este unul redus.

“Nu este greu de pus în practică această reţetă. Se realizează relativ uşor şi este foarte bună pe timp de vară. Ne şi răcoreşte, fiind servită rece, dar are la bază legume proaspete, de sezon”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:

Continuarea navigarii pe acest website reprezinta acceptarea cookie-urilor. Afla mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close