Home >> Asteptati-va la ce nu va asteptati >> DE CRACIUN IN BUCATARIE. FACEM TOBA DE CASA

DE CRACIUN IN BUCATARIE. FACEM TOBA DE CASA

Unul din argumentele majore cu care Romania si-ar putea atrage multi prieteni si, implicit, multi vizitatori si admiratori este bucataria traditionala romaneasca. Curata, sanatoasa, extrem de gustoasa si inconfundabila in paleta bucatariilor din Europa. Ne-am gandit, din acest motiv sa va prezentam reteta si modul de preparare a TOBEI DE CASA, un produs pentru care ne lasa gura apa.

Unul din argumentele majore cu care Romania si-ar putea atrage multi prieteni si, implicit, multi vizitatori si admiratori este bucataria traditionala romaneasca. Curata, sanatoasa, extrem de gustoasa si inconfundabila in paleta bucatariilor din Europa. Ne-am gandit, din acest motiv sa va prezentam reteta si modul de preparare a TOBEI DE CASA, un produs pentru care ne lasa gura apa.

Este ajunul Craciunului si te pregătești de sarbatoarea Nasterii Domnului nostrum Iisus hristos.

Nu ai mai făcut până acum tobă de casă? Uite o rețetă simplă care îți poate fi de folos.

INGREDIENTE

3 picioare de porc

1/2 cap de porc (+ limba și urechea)
1 inimă de porc
300 gr șorici
500 gr carne de porc (macră sau cu grăsime)
1 ciolan de porc
10 boabe ienibahar
1 linguriță coriandru boabe
1 linguriță piper negru boabe
2 foi dafin
1 căpățână usturoi
sare, piper negru macinat, 1 linguriță boia dulce

Preparare

Se taie picioarele de porc in doua pe lungime (printre unghie, cu un cutit mare merge destul de usor). Se spala bine carnea in apa rece, insistand mai ales pe inima.

Se pune totul intr-un vas mare si se acopera cu apa fierbinte, si se lasa sa se opareasca timp de 10 minute. Se spala iar carnea cu apa rece.

Se așază totul (exceptand carnea macra) intr-o oala. Se acopera cu apa rece, doar cat sa depaseasca cu 2 cm. Se adauga aromele (ienibahar, coriandru, dafin , piper boabe) si se aduce la fierbere incet. Se fierbe la foc mic timp de 2 ore. Se spumeaza la inceput si se sterge marginea oalei.

Dupa 2 ore se adauga si carnea macra si 1 lingura de sare. Se mai fierbe inca 2 ore la foc mic.

Se strecoara supa, retinand carnea care se lasa sa se racoreasca.

Se striveste usturoiul pasta. Se adauga treptata pasta de usturoi in supa, pana devine usturoiata dupa gust. Se lasa supa 5 minute sa se infuzeze cu usturoiul. Se drege supa si de sare.

Se asaza tifon in 4 straturi intr-o sita asezata pe un vas. Se strecoara inca o data supa, pentru a indeparta usturoiul.

Urmeaza degresarea supei, degresarea cu un servetel de bucatarie. Procedati astfel: luati doua servetele de hartie de bucatarie si suprapuneti-le. Asezati-le apoi deasupra supei, cat sa se imbibe usor de supa la suprafata. Veti vedea grasimea cum se aduna pe servetel. Prindeti servetelul de capete si ridicati-l usor, mutandu-l intr-o farfurie (fara sa strangeti sau sa stoarceti). Repetati acest pas de 3-4 ori, ca sa se degreseze supa cat mai bine.

Carnea se dezoseaza. Rețineți inima, carnea, bucati de soric de pe ciolan si picioarele și îndepărtați partile tari, cartilaginoase si grasimea. Daca aveti si limba o curatati de pielita.

Se taie carnea aleasa fasii lungi. Urechile si soricul se taie fideluta. Se condimenteaza carnea cu sare, piper negru macinat si boia. Adaugati condimente (sare, piper, boia), amestecati cu mainile sa se omogenizeze si apoi gustati pana vi se pare potrivit de sarat si piperat. Boiaua este si pentru culoare.

Tava de chec se unge cu unt (sau ulei). Se tapeteaza tava cu folie de plastic. Se aseaza carnea, punand fasiile pe lungimea tavii. Cu dosul unei linguri apasati carnea in tava, sa se aseze bine.

Cu polonicul turnati supa usturoiata peste carne, doar cat sa ajunga sus, dar sa nu depaseasca carnea.

Acoperiti tava cu folie de plastic. Asezati o bucata de carton (decupata dupa dimensiunea tavii) deasupra. Asezati o greutate deasupra sa preseze carnea.

Dati tava la frigider peste noapte, sa se inchege.

A doua zi, rasturnati toba pe un platou. Desprindeti folia. La servire, taiati felii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:

Continuarea navigarii pe acest website reprezinta acceptarea cookie-urilor. Afla mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close