Home >> Frumusete si viata sanatoasa >> DE CE ESTE BINE SA CONSUMI ROSII ZILNIC?!

DE CE ESTE BINE SA CONSUMI ROSII ZILNIC?!

Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de rosii se datoreaza in special continutului de licopen, un antioxidant care ajuta organismul sa combata actiunea distructiva a radicalilor liberi, care ataca celulele sanatoase si produc in cele din urma diverse forme de cancer.

Printre beneficiile consumului de rosii enumeram:

  • protectia pielii de agresiunile razelor ultraviolete;
  • contin in mod natural cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate in cadrul unei diete sanatoase si al regimurilor de slabit, contribuind la reglarea greutatii corporale si reducerea nivelului lipidelor in sange;
  • furnizeaza si tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor si cupru, toate necesare unei stari perfecte de sanatate. Tot 150 de grame de rosii proaspete furnizeaza 2 grame de fibre, care reprezinta 7% din doza zilnica recomandata;
  • intarirea oaselor;
  • reglarea nivelului glicemiei in sange;
  • reducerea riscului de cancer;
  • imbunatatirea vederii;
  • Pierderea excesului de kilograme;
  • Prevenirea afectiunilor renale si biliare.

Valorile nutritionale pentru 149 de grame de rosii sunt urmatoarele:

  • Calorii – 26,8 kcal
  • proteine – 1,3 g
  • Vitamina A – 1241 UI (unitati internationale)
  • Vitamina C – 18.9 mg
  • Vitamina E – 0,8 mg
  • Vitamina K – 11,8 mcg
  • Tiamina – 0,1 mg
  • Niacina – 0,9 mg
  • Vitamina B6 – 0,1 mg
  • Acid folic – 22,3 mcg
  • Acid pantotenic – 0,1 mg
  • Colina – 10 mg
  • Betaina – 0,1 mg
  • Grasimi – 0,3 g (0,1 g grasimi polinesaturate, 4,5 mg acizi grasi omega-3, 119 mg acizi grasi omega-6)
  • Calciu – 14.9 mg
  • Fier – 0,4 mg
  • Magneziu – 16,4 mg
  • Fosfor – 35,8 mg
  • Potasiu – 353 mg
  • Sodiu – 7,5 mg
  • Zinc – 0,3 mg
  • Cupru – 0,1 mg
  • Mangan – 0,2 mg
  • Fluor – 3,3 mcg
  • Fitosteroli – 10,4 mg
  • Apa – 141 g

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:

Continuarea navigarii pe acest website reprezinta acceptarea cookie-urilor. Afla mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close