Home >> SANATATE >> CEAIUL MIRACULOS – CEAIUL DE TURMERIC

CEAIUL MIRACULOS – CEAIUL DE TURMERIC

În cazul în care ai probleme cu ficatul, iată ce ceai trebuie să bei pentru a îți curăța ficatul. Această plantă este utilă pentru a trata o serie de afecțiuni. 

Ceaiul de turmeric este benefic pentru sănătate, deoarece are un efect anti-cancer. De asemenea, împiedică răspândirea şi înmulţirea celulelor tumorale, dar şi transformarea celulelor normale în celule canceroase.

Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic.

În scop terapeutic se foloseşte rădăcina.

Turmeric – Compoziţie

Rădăcina de turmeric conţine: uleiuri volatile, sescviterpene (alfa şi beta turmerone, alfa-curcumen, zinziberen), monoterpene, un colorant de culoare galbenă, numit curcumină, săruri minerale, peptide solubile în apă (turmeriu peptidă) şi polizaharide.

Turmeric – Acţiune

Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitsatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.

Turmeric – Indicaţii terapeutice

Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale.

Administrare:

Pudra se poate administra câte o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe (morcov, măr, portocale, struguri) sau legume.
Infuzie din rădăcină – se prepara din o linguriţă de rădăcină la o cană cu apă, se pot consuma 2 căni pe zi.
Tinctura – se administrează 15-20 de picături pe zi.

Turmeric – Precauţii şi contraindicaţii

Folosită în cantităţi mari, rădăcina de turmeric poate produce iritaţie gastrică iar în zonele în care se foloseşte în mod tradiţional la condimentarea alimentelor incidenţa ulcerului gatric este mult mai frecventă.

Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie (şi sub indicaţia medicului) astfel de preparate fitoterapeutice cu turmeric.

Cum prepari ceaiul de turmeric:

Ingrediente:

– 2 linguriţe de turmeric
– 1 linguriţă de scorţişoară
– 2 ligurite de ghimbir
– o jumătate de ceaşcă de lapte de cocos
– un vârf de cuţit de piper negru
– 2 linguriţe cu miere
– o linguriţă de extract de vanilie
– apă clocotită

Pentru a consuma acest ceai, trebuie să umpli o cană aproape o jumătate de cană cu apă clocotită și apoi adăugați turmericul și ghimbirul ăn ea. Ulterior, acoperiți cana și lăsați aproximativ 10 minute la infuzat. Adăugați scorțișoară. piper, vanilie, miere și lapte de cocos, iar mai apoi amestecați bine.

Încercați să consumați zilnic ceai timp de șapte zile.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:

Continuarea navigarii pe acest website reprezinta acceptarea cookie-urilor. Afla mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close