Home >> Articole >> CE MAI GATIM USOR VARA ASTA: 3 RETETE DE ROSII UMPLUTE

CE MAI GATIM USOR VARA ASTA: 3 RETETE DE ROSII UMPLUTE

Niciodata nu te saturi de rosiile coapte si carnoase vara. Sunt cea mai proaspata aparitie in meniu. Daca te-ai plictisit de salatele clasice, iti propunem sa incerci o alta abordare: rosii umplute.

Rosiile sunt minunate in salalte proaspete de vara, dar poti face din ele o aparitie la petreceri sau la pranzuri in familie daca le folosesti drept recipient pentru umpluturi gustoase.
Daca faci rosii umplute, curata-le miezul (cu pulpa, sucuri si seminte) si pastreaza doar marginea carnoasa. Nu arunca ceea ce iti ramane. Fie amesteci sucul si pulpa cu alte ingrediente pentru a face umplutura, fie le amesteci cu otet, ulei, sare si piper pentru vinegreta unei salate.
Iti propunem 4 retete delicioase si usor de preparat in care rosiile sunt umplute cu avocado, branzeturi sau ou.
Rosii umplute cu mozzarella si busuioc
Bucatarie Internationala
Ingrediente
400g mozzarella taiata in cubulete mici, 6 rosii medii, 1 lingura mustar Dijon, 1 lingura otet, 2 lingurisuc de lamaie, 120ml ulei de masline, 1 legatura busuioc , 2 linguri busuioc tocat
Metoda de preparare
Pregateste vinegreta:
Amesteca frunzele de la legatura de busuioc cu uleiul, sucul de lamaie, otetul si mustarul intr-un blender. Condimenteaza cu sare si piper, acopera si pune la rece.
Pregateste rosiile:
Cresteaza cu un X rosiile in partea opusa coditei. Scufunda rosiile timp de 30 de secunde intr-o oala cu apa clocotind. Scoate-le pe o farfurie si curata-le de coaja, lasand codita intacta.
Taie un capac la baza rosiei si scobeste interiorul rosiilor.
Amesteca mozzarella taiata cubulete su busuiocul tocat si umple cu ele rosiile curatate. Pune la rece.
Pentru servire:
Intoarce fiecare rosie pe o farfurie si serveste cu vinegreta de busuioc pusa intr-un pahar mic.
Rosii coapte cu ou
Bucatarie Internationala
Ingrediente
6 rosii mari, 30g parmezan ras, un praf de piper, 1/2 lingurita sare, 1/2 legatura patrunjel, 1 catel usturoi, 120ml+2 linguri ulei de masline, 1 salata verde mare, 12 felii pancetta tocata, 6 oua
Metoda de preparare
Gateste pancetta in 2 linguri de ulei incins, pe foc mediu, pana cand bucatile de pancetta se rumenesc. Scoate-le pe servetele de hartie. Pastreaza grasimea scursa in tigaie.
Curata frunzele de salata de codita tare si rupe-le in bucati. Pastreaza un sfert din ele, iar restul paseaza-le impreuna cu usturoiul, patrunjelul, 1/4 lingurita sare, piper si parmezanul intr-un robot de bucatarie. Adauga treptat uleiul si continua sa mixezi pana cand totul se omogenizeaza.
Incinge cuptorul la 200C si pune gratarul in partea de sus.
Taie un capac la fiecare rosie si scobeste interiorul de pulpa si seminte.
Aseaza rosiile intr-un vas de copt si pune in fiecare cate o lingura din sosul pregatit mai devreme din salata.
Sparge in fiecare rosie cate un ou si condimenteaza cu sare si piper.
Coace rosiile umplute cu ou timp de 18-22 minute, pana cand albusul e intrait, iar galmenusul e inca moale.
Intre timp, incalzeste din nou grasimea din tigaie, adauga frunzele de salata pastrate si coditele ramase, cu 1/4 lingurita sare si putin piper, si gateste-le pana cand se inmoaie. Adauga pancetta si imparte amestecul in farfurii.
Serveste cu rosiile coapte umplute cu ou.
Pentru cei ce nu stiu pancetta este un bacon traditional Italian facut in casa. La noi il gasiti in magazinele de specialitati.

Rosii cherry umplute cu feta marinata
Bucatarie Internationala
Ingrediente
400g rosii cherry, 12 masline negre fara samburi tocate marunt, 1/2 lingurita oregano proaspat tocat, 1 lingura salote tocate marunt, 2 linguri ulei de masline, 200g feta taiata in cubulete mici
Metoda de preparare
Amesteca feta cu salotele tocate, uleiul si oregano intr-un bol. Condimenteaza cu sare si piper.
Taie rosiile in jumatate si scobeste-le interiorul cu o lingurita. Condimenteaza-le cu sare si piper. Umple fiecare rosie curatata cu cubulete de feta. Pune deasupra masline tocate.
Acopera si tine la rece pana inainte de servire.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:

Continuarea navigarii pe acest website reprezinta acceptarea cookie-urilor. Afla mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close